Predstavnik Vakufske direkcije, g. Asmir Neimarlija, rkovodilac Odjela za projekte je u srijedu 13.01.2022. godine posjetio objekat CIOM-a (Centra za islamsko obrazovanje u Matuzićima), koji se nalazi u sklopu „Kuvajtske džamije“ u Matuzićima, Općina Doboj Jug. Prilikom obilaska objekta ispred MIZ Doboj prisutni su bili Ibrahim ef. Halilović, glavi imam, g. Mirsad Husaković, predsjdnik Medžlisa i g. Mervan Muratović, koordinator projekta.

Vakufska direkcija je u saradnji sa svojim partnerima, Generalnim sekretarijatom za vakufe i Fondacijom En-Nedžat iz Kuvajta, osigurala neophodnih 1,1 milion KM za nastavak radova i završetak izgradnje CIOM-a. Obzirom da su radovi na objektu u završnoj fazi, cilj posjete je uvid u završne radove i razgovor o priprema za svečano otvorenje koje se planira upriličiti tokom ove godine.

Ideja za izgradnju Centra za islamsko obrazovanje datira iz 2018. godine, a već 2. oktobra iste godine položen je kamen temeljac i započela je izgradnja. Dana 09.03.2021. godine upriličena je svečanost povodom nastavka radova za završetak izgradnje Centra. Planirano je da u Centru pored mekteba bude, islamska predškolska ustanova, obdanište, islamska multimedijalna biblioteka, kompjuterska laboratorija, restoran, džematske kancelarije, imamski stan i drugi prateći sadržaji.

Vakufska direkcija izražava zadovoljstvo zbog skorog privođenja kraju još jednog veoma značajnog vakufskog projekta.