U petak, 16. marta 2012. godine, reisu-ulema dr. Mustafa Cerić, zajedno sa ambasadorom države Kuvajt u BiH Mohammad Fadel Khalafom, uručio je specijalizirani minibus za potrebe Centra za vaspitanje, obrazovanje, radno osposobljavanje i zapošljavanje mentalno retardirane djece, djece oboljele od autizma i cerebralne paralize "Vladimir Nazor" u Sarajevu.

Specijalizirani minibus obezbijedila je Vakufska direkcija IZ u BiH uz pomoć Generalnog sekretarijata za vakufe države Kuvajt i humanitarne organizacije "Al-Najat" iz Kuvajta.

Primopredaji minibusa prisustvovali su generalni direktor humanitarne organizacije "Al-Najat" Muhamed Ismail Ansari, direktor Vakufske direkcije mr. Senaid Zajimović, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, te brojni gosti i prijatelji Centra.Ovim činom Vakufska direkcija IZ pokazala je da su vakufi uvijek bili i da će biti u službi šire društvene zajednice, a posebno socijalno ugrožene kategorije društva. Zahvaljujući ovom minibusu prijevoz učenika će biti umnogome olakšan, te će se u sistem obrazovanja omogućiti i uključivanje djece sa zahtjevnim teškoćama koja iz tih razloga do sada nisu pohađala Centar "Vladimir Nazor".Centar će na ovaj način lakše organizirati i programske aktivnosti predviđene godišnjim programom rada, kao što su škola u prirodi, hipoterapija i ostali projekti uključivanja djece u širu društvenu zajednicu. Svečanost je obilježena sadržajnim i bogatim programom kojeg su pripremili učenici Centra, te dodjelom priznanja.