Predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Sanski Most Alagić Mirnes i glavni imam Mirza ef. Žerić, posjetili su Vakufsku direkciju.

Predstavnici medžlisa informirali su direktora Vakufske direkcije o završnim radovima na objektu Vakufskog tržnog centra u Sanskom Mostu. Centar se gradi na osnovu potpisanog Protokola između Generalne direkcije vakufa Republike Turske i Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH. Gosti su informisali da je projekat skoro u potpunosti završen i da najveći dio projekta je već stavljen u funkciju, te da zakupci već posluju u Vakufskom tržnom centru. U njemu posluju firme kao što je LC Waikiki, Sinsay, Sport Reality i dr.

Na sastanku je bilo razgovora o aktivnostima za naredni period, a posebno o aktivnostima na pripremi za svečano otvaranje ovog vakufskog objekta koje će biti upriličeno u narednom periodu. Ovaj projekat je u jednoj mjeri urbanizirao ovaj dio grada, značajno uticao na zapošljavanje ljudi te pokazao kako vakuf može biti od šireg društvenog značaja. Vakufski tržni centar u Sanskom Mostu je najveći vakuf ove vrste u Bosni i Hercegovini. Ukupna vrijednost projekta je preko 5 miliona KM.