Predstavnici Generalne direkcije vakufa Republike Turske borave u radnoj posjeti Vakufskoj direkciji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Oni će u okviru svoje posjete obići objekte na terenu koji se trenutno realiziraju u partnerskom odnosu sa Vakufskom direkcijom kao što su ponovna izgradnja Arnaudija džamije u Banjoj Luci, Kizlaragine džamije u Mrkonjić Gradu - Varcar Vakufu, te objektima Upravne zgrade Rijaseta Islamkse zajednice u Bosni i Hercegovini, vakufskog tržnog centra u Sanskom Mostu, vakufskog administrativno-poslovnog centra “Medresa” u Fojnici i Vakufsko-poslovnog centra „Divanhana“ u Kiseljaku.

Prije terenske posjete gradilištima organizirana je posjeta Vakufskoj direkciji IZ-e u Bosni i Hercegovini. Direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović primio je Aydin Cem Aslanbay-a, zamjenika direktora Generalne direkcije vakufa Republike Turske, sa saradnicima. Na sastanku je bilo razgovora o projektima koji su ovom posjetom obuhvaćeni, dinamikom radova na njima, kao i objektima koji su u potpunosti završeni a čije svečano otvorenje je planirano kroz manifestaciju „Dani vakufa“ .

Dr. Senaid Zajimović izrazio je dobrodošlicu predstavnicima Direkcije vakufa. Istakao je da su projekti koji su do sada realizirani kao i oni koji se trenutno realiziraju putem njihove institucije veoma važni za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini. Ovom prilikom direktor Zajimović se zahvalio predstavnicima Direkcije vakufa Republike Turske na nesebičnoj pomoći koju pružaju u razvoju vakufa na području cijele Bosne i Hercegovine.

Generalna direkcija vakufa Republike Turske i Vakufska direkcija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa drugim organima i institucijama Islamske zajednice realiziraju veći broj projekata u Bosni i Hercegovini koji za cilj imaju razvoj i unapređenje vakufske imovine.